Rap-työpajat

Rap-työpajat

Pop-räppäri Sanan sydäntä lähellä on unelmien tavoittelu, ja niinpä Sana auttaa mielellään uusia, alalle pyrkiviä kykyjä. Rap-työpajat voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmätapaamisina, ja tilata voi kuka vain – yritys, yhdistys tai yksityishenkilö. Rap-työpajan tarkoitus on kehittää osallistujan valmiuksia alalle, kohentaa itsevarmuutta, opettaa räpin tekniikkaa, esiintymistä ja oman ilmaisukyvyn löytämistä. Rap-työpaja räätälöidään tilanteen mukaan sanoituksista valmiiseen demoon saakka.

Esimerkkejä lyhyistä (60-90 min) työpajoista, joissa ryhmäkoko on 5-20 henkeä:

  • Päiväkodeissa ja ala-asteilla yhteisen rap-lyriikan luonti ja esittäminen (sisältäen rytmileikkejä)
  • Yläasteilla ja nuorisotaloilla ryhmille räätälöidyt heittäytymisharjoitukset ja yhteisen rap-lyriikan luonti

Esimerkki pidemmistä projekteista (OULU/lähialueet – sopimuksen mukaan myös muualla):

  • 1-2 kk työpaja: Tavoitteena kirjoittaa oma kappale. 1-2 viikon välein tapaamiset (yksin tai pienryhmässä, 1-5 henkeä) sisältävät mm. itsetunnon kohottamista, heittäytymisharjoituksia ja räpin tekniikkaa. Lisäksi kotitehtäviä ja -harjoituksia. Kappale voidaan myös äänittää ja jopa esittää (edellyttää lisänä myös esiintymisvalmennuksen).

Esimerkkejä äänitetyistä rap-työpajan kappaleista:

Yhdessä voitamme (Kaukovainio-rap 2012)

Mieti miten kuljet (Liikkujan viikko 2013)

Yksityistunnit

Artistin ABC – valmennus

  • Henkilökohtainen 1-2h kestävä tapaaminen, jonka aikana pureudutaan kattavasti oman uran aloittamiseen ja rakentamiseen. Tapaamisen aikana pääsee tutustumaan myös artistille tarpeelliseen laitteistoon.

Sanoituspaja

  • Henkilökohtainen noin 2h kestävä tapaaminen, jonka aikana käydään läpi kappaleen sanoittamista. Kyse voi olla puolivalmiista tekstistä tai pelkästä ajatuksesta, jota lähdetään työstämään yhdessä.

Esiintymisvalmennus

  • Henkilökohtainen 1-2h kestävä tapaaminen, joka räätälöidään tarpeen mukaan aloittelijoista kokeneempiin esiintyjiin. Valmennus antaa valmiudet esiintyä yleisölle / parantaa esiintymistaitoa.

Sana / 045 21 81 999 / sana(at)sanamusic.net